Льов може и да не води Германия срещу Португалия
Льов може и да не води Германия срещу Португалия / netinfo
Организаторите на Евро 2008 ще прегледат доклада на съдията Мехуто Гонсалес, преди да решат дали да наложат наказание на старши треньорите на Германия и Австрия, съответно Йоаким Льов и Йозеф Хикерсбергер.

Двамата бяха изгонени на трибуните пет минути преди края на първата част, след като влязоха в остър спор с четвъртия съдия.

Впоследствие се оказа, че четвъртият съдия Дамир Скомина от Словения е информирал рефера Гонсалес, че двамата селекционери многократно са напускали треньорската зона, заради което те бяха изгонени от скамейките.

„Съдията не трябваше да показва червени картони на треньорите. Той ще напише доклад по случая и ще го предостави на Дисциплинарната комисия, която ще вземе решение утре", каза говорителят на УЕФА Уилям Гаяр.

Той добави, че от Дисциплинарната комисия зависи дали Йоаким Льов ще бъде наказан да седи на трибуните в четвъртфиналния мач срещу Португалия в Базел в четвъртък.

Йоаким Льов обвини за случая четвъртия съдия, тъй като пречел на австрийския селекционер Йозех Хикерсбергер да дава наставления на своите играчи.

„Видях ситуацията с Йозеф Хикерсбергер и опитах да успокоя четвъртия съдия. Ние все пак сме треньори и искаме да си вършим работата – да даваме инструкции на играчите си. След това съдията ни изгони”, обясни Йоаким Льов.

Той отрече двамата с Хикерсбергер да са напускали техническата зона.

„Не съм напускал отредената ми зона. Просто исках да обясня на четвъртия съдия, че искаме да даваме инструкции на играчите. Все пак мачът беше важен – и двата отбора се борехме за четвъртфиналите”, каза още Льов.

Йозеф Хикерсбергер също обясни ситуацията от своята гледна точка: „Имам голям опит, но за първи път ми се случва такова нещо. Нормално, понякога съм правел и грешни неща, но този път въобще не разбрах защо четвъртият съдия сигнализира на главния да изгони Йоги Льов и мен. Нито аз, нито Льов сме отправяли обиди към четвъртия съдия. Но когато боговете в черно говорят, ние сме длъжни да се съобразяваме с техните присъди. Естествено за един съдия е по-лесно да изгони треньора от пейката, отколкото да отсъди правилно при положение за засада или някой Фаул”.