Левски спечели младежкия турнир Юлиян Манзаров
Левски спечели младежкия турнир Юлиян Манзаров / netinfo

Отборът на Левски спечели третия юношески международен турнир "Юлиян Манзаров", след като разгроми на финала Берое с 6:0.

“Сините”, водени от треньорите Василий Шаламанов и Владко Шаламанов, играха с два отбора в Свищов и не бе проблем да поставят на колене уморения си противник. Хеттрик за Левски направи Атанас Курдов, който бе обявен за най-добър футболист на турнира, другите голове вкараха Илиев, Лемперов, а Бойков от Берое си вкара автогол.

В мача за третото място Литекс спечели срещу Раднички с 4:2 след дузпи, в редовното време 0:0. В двубоя за петото място, Черно море победи ЦСКА с 2:1, а седми стана тимът на Нафтекс, надиграл Академик с 1:0.

1000 зрители на стадион “Академик” в Свищов видяха финала и тържествената церемония по награждаването. Всички футболисти и реферите, които свириха мачовете безплатно, получиха специални възпоменателни фланелки от бащата на Юлиян Манзаров.

Председателят на Общинския съвет доц. д-р Андрей Захариев приветства младите футболисти и изрази специална благодарност към главния благодетел на турнира Валентин Михов - президент на Професионалната футболна лига и почетен гражданин на Свищов. Ето индивидуалните отличия в турнира:

най-добър футболист - Атанас Курдов (Левски);

голмайстори - Орлин Орлинов (Литекс) и Атанас Курдов (Левски);

най-добър вратар - Лазар Иванов (Левски);

най-добър защитник - Марко Миленкович (Раднички);

купа по спортсментство - Акакадемик (Свищов)

Награда "Георги Аспарухов" - Антон Огнянов (Берое), призът е дарен от Национален фенклуб "Левски" и бе връчен от Александър Костов. /БГНЕС/