„Левски изпусна победата над „Калмар и завърши 1:1
„Левски изпусна победата над „Калмар и завърши 1:1 / снимка: Gong.bg, Валентин Грънчаров

„Левски" завърши 1:1 като гост на „Калмар" в първия мач между двата тима от Лига Европа. „Сините" изпуснаха успеха за броени минути, като водеха чак до 83-та с красив гол на Жоазиньо в 28-та. Левски имаше и други положения за гол, а в края на първото полувреме реферът не зачете попадение на Гара Дембеле заради фаул.

Двубоят на стадион „Фредриксканс" бе двуостър и интересен, като  „Левски" бе по-активен през първото полувреме, а „Калмар" натисна сериозно през втората част. „Сините" откриха резултата в 28-та минута, когато Дарко Тасевски намери Жоазиньо на дъгата, и той стреля силно и точно оттам под гредата. В

Второто полувреме стартира по-добре за домакините, а бекът Дъстли Мюлдер се пропука в отбрана за „Левски", което причини доста главоболия на „сините". В 77-та минута „Калмар" извърши и трите си смени наведнъж, и влезлият от пейката Албиола Дауда се нуждаеше от шест минути, за да изравни с попадение, много приличащо на това на Жоазиньо в шведската врата. 

„Левски" опита да осъществи последен натиск, след като получи гол във вратата си, но нямаше много възможности да застраши повече „Калмар", и затова се оттегли само с 1:1.

Реваншът в София е на 5 август.

Подробности четете на Gong.bg