Индзаги спаси Милан
Индзаги спаси Милан / netinfo
Героят на Милан от финала на Шампионската лига в Атина Филипо Индзаги донесе важен домакински успех срещу Палермо с 2:1 с победен гол в последната минута.

Гостите от остров Сицилия поведоха в деветата минута с гол на почти продадения в Манчестър Сити през миналото лято австралиец Марк Брешано, който засече пропусната от Амаури топка и я прати във вратата на Желко Калач след рикошет в Каша Каладзе.

Милан изравни в 24-ата минута, когато комбинация между Кака и Масимо Амброзини завърши с точен изстрел на италианския полузащитник за 1:1.

Водещите битка за място в Шампионската лига росонери се активизираха след почивката, но и гостите отговаряха с опасни атаки.

Момчетата на Франческо Гуидолин вече виждаха как за втори път през този сезон, след победата с 2:0 през есента, няма да позволят на Милан, който бе записал три равенства в последните си три мача, да ги победи.

Не така обаче мислеше рекордьорът по голове в евротурнирите Филипо Индзаги.

В 90-ата минута Йоан Гюркуф центрира отляво, Индзаги плонжира и почти от паднало положение с глава вкара победното попадение за росонерите.

Милан се върна на четвъртото място в Серия А с 41 точки, колкото има и петият Фиорентина. Палермо е десети с 31. Начело и почти сигурен шампион е Интер с 60 точки.