Гуус Хидинк с три желания към златната рибка
Гуус Хидинк с три желания към златната рибка / netinfo

Старши треньорът на Русия Гуус Хидинк призна, какво би помолил златната рибка, ако имаше тази възможност. Желанията на холандския специалист са свързани само и единствено с футбола, особено след като предстои тимът да изиграе три важни квалификации за Евро 2008, които ще определят развоя в група Е. Лидер е Хърватия с 26 точки, следван от Англия с 23 и Русия с 18, но и с мач по-малко.

„Ако хвана златната рибка, щях да си поискам три желания. Първо, да победим Англия, второ, да победим Израел, трето, да победим Андора. Тогава ще се класираме за Евро 2008, а златната рибка ще продължи да си плува спокойно”, заяви в шеговит тон Хидинк.

Националният отбор на Русия посреща в изключително важна квалификация Англия в сряда. „В отбора ни има много талантливи играчи, на които симпатизирам, но те много често излизат на терена. Дори водих разговори с клубовете за младите играчи, на които искам да помогна, за да не бъдат изгубени техните таланти”, добави треньорът.

„И аз съм човек, и аз имам любими играчи. Те са много предани на футбола и отбора, но бъдете сигурни, че нямам любимци когато определям състава”, завърши Гуус Хидинк.