Елитна румънска атлетка загина край Плевен
Елитна румънска атлетка загина край Плевен / netinfo
30-годишната румънска олимпийска шампионка по лека атлетика Мария Чонкан загина при катастрофа на пътя между Горни и Долни Дъбник.

При катастрофата, станала към 11 ч на обяд, са пострадали и двамата спътници на починалата също румънски граждани. На мястото на инцидента им е оказана незабавна медицинска помощ, но те са отказали да постъпят в болница за лечение.

Единият от пътуващите в колата е треньорът на загиналата, другият - нейният масажист. Тримата са се прибирали в Румъния след тримесечен лагер в Гърция.

Причина за тежкия пътен инцидент е вероятно шофиране с несъобразена скорост при излизане от остър завой на хлъзгав път, каза за Дарик директорът на областната дирекция на полицията в Плевен комисар Бисер Иванов. Районът на катастрофата е отцепен, а трупът на жената е приведен за аутопсия в катедра съдебна медицина Плевен.

Информацията за смъртта на именитата атлетка е водеща за румънските медии.

Мария Чонкан е родена на 19 юни 1977 година в Майеру /Румъния/. Тя е една от най-известните и успешни лекоатлетки на страната. Състезава се в бягането на средни разстояния. Най-голямото й постижение е бронзов медал на 1500 метра от Олимпийските игри в Атина през 2004 година.

Други новини от Плевен