Две въпросителни за Донадони
Две въпросителни за Донадони / netinfo
Наставникът на Италия Роберто Донадони има две въпросителни около състава си преди мача с Франция тази вечер. Двубоят е от Група С и ще се играе в Цюрих. Италианците трябва да победят „петлите” и да се надяват Румъния да не бие Холандия в Берн, за да се класират за фазата на директните елиминации.

Специалистът се двоуми между Амброзини и Пирло в халфовата линия и Ди Натале или Каморанези в нападение. Твърдо като титуляри започват Даниеле де Роси и Антонио Касано. Донадони отново ще заложи на любимата си схема с един чист нападател и две крила. Съставът на Италия за мача с Франция: Буфон – Дзамброта, Киелини, Панучи, Гросо – Гатузо, Де Роси, Пирло (Амброзини) – Касано, Тони, Ди Натале (Каморанези).

Спортната библия на Италия пък „Гадзета дело Спорт” явно предвкусваща отпадането на тима вече прави равносметка за представянето на всеки един от 23-та избраници на Донадони. Най-разочароващо според тях се е изявил Марко Матераци, като след него са Лука Тони, Алесандро дел Пиеро и Андреа Пирло. Отличници пък са Джанлуиджи Буфон, Фабио Гросо, Даниеле Де Роси, Масимо Амброзини и Антонио Касано.