Донадони: Можем да победим всеки
Донадони: Можем да победим всеки / netinfo

Селекционерът на италианския национален тим Роберто Донадони е уверен, че след преодоляването на "желязната група" и класирането на четвъртфиналите неговите възпитаници са способни на всичко.

"Оттук нататък Италия може да победи всеки един отбор", заяви Донадони ден след победата на Скуадра Адзура над Франция с 2:0 в мач от последния кръг в група С на Евро 2008. Италианският наставник определи Испания като труден, но не и непреодолим съперник. Разбира се, ако не играеш силно срещу испанците, ще трябва да свириш втора цигулка", каза Донадони.

Италианският селекционер защити нападателите си Лука Тони, Антонио Касано, Алесандро дел Пиеро и Антонио ди Натале, които досега не са вкарали нито един гол на първенството. "Намираме се в такъв период от годината, който не е никак лек. След дългия и тежък сезон е много по-лесно на защитниците, отколкото на нападателите", каза Донадони.

Доволен от играта срещу французите Донадони даде ден почивка на момчетата си. Те ще използват срядата за каквото пожелаят. От утре италианците започват подготовка за четвъртфиналния сблъсък с Испания в неделя.