Димитър Пенев: Целта ни е класиране за ЮАР
Димитър Пенев: Целта ни е класиране за ЮАР / netinfo
Старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев предпочете да излезе с официално изявление преди вечното дерби с Левски тази събота. Наставникът по всяка вероятност няма да дава пресконференция преди мача, затова изрази мнението си за двубоя, както и за българския футбол, чрез официалния сайт на „червените”.

„Мачовете между ЦСКА и Левски винаги са представлявали интерес за феновете и на двата отбора. Според мен не трябва да изпадаме в крайности от миналото що се касае до това дерби. Трябва да гледаме напред не само по отношение на ЦСКА и Левски, а и по отношение на българския футбол. Основна цел пред нас трябва да бъде класирането на националния отбор на финалите на световното първенство в ЮАР през 2010 г”, се казва в официалното изявление.

„Известно е, че при всички поколения сред футболистите е имало приятелства, роднински връзки и прочие. България е малка страна и наша задача е да пренасяме позитивните неща на терена вместо изкуствено да се създава хаос и негативни настроения.”

„Независимо,че в момента оглавяваме класирането ние съзнаваме, че предстоящият мач ще бъде много труден. Все пак разполагаме с отлични изпълнители, които вярвам, че ще се докажат в събота срещу Левски. Подкрепям назначението на български съдия за този мач най-малко поради факта, че българският футбол има лоши спомени от близкото и далечното минало, свързани с чуждестранни съдии, съдийски стачки и прочие. чие. В България имаме отлични специалисти в съдийството, единствено специалисти по отношение на базите няма. Имаме и отлични треньори, жалко само , че чак след десет кръга разбираме, че някои от тях са нередовни”, споделя още Стратега.

„Димитър Пенев се е доказвал нееднократно в мачовете срещу Левски, но по мое мнение в събота с Емил Велев и двамата ще започнем от нулата”, твърди още наставникът на ЦСКА.

„Надявам се, че ще допринесем за българския футбол и ще донесем на всички фенове спокойствие и оптимизъм. Използвам случая от името на треньорското ръководство и целия отбор да благодаря на нашите верни фенове за безрезервната им подкрепа към нас, както и да изразя вярата си, че в събота за пореден път ще покажат поведение на културна и Европейска публика. Относно състава мога да кажа, че всички наши играчи без изключение са готови да вземат участие в предстоящия мач”, завършва официалното изявление на Димитър Пенев.