Демирева и Куракин заминават на подготовка в Москва
Демирева и Куракин заминават на подготовка в Москва / netinfo
За младата ни танцова двойка Ина Демирева и Юрий Куракин световното юношеско първенство в София бе последно за тях в тази възрастова група, като от тук нататък ще се състезават при сеньорите (групата на мъжете и на жените).

„Наистина вече няма да участваме при юношите, но от друга страна спорта започва при сеньорите. Така че се радваме, че завършихме това юношеско първенство и оттук нататък ще се борим и ще се готвим за състезанията при големите”, каза Ина Демирева, която е сестра на Албена Денкова, двукратна световна шампионка при танцовите двойки с Максим Стависки и президент на БФКънки.

"Имаше напрежение от това, че сме в България. Имаше голяма подкрепа към нас, но имаше и напрежение", каза Юрий Куракин, който добави, че допълнително се е притеснявал от присъствието в залата на неговата майка.

Все още не е ясно дали Демирева и Куракин ще участват на световното първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени в Гьотеборг (Швеция) от 17-ти до 23-ти март.

"Може би ще участваме, но все още не сме сигурни на 100 процента, тъй като искаме да се подготвим добре, а наистина времето е малко. Ще знаем след около седмица до 10 дни дали ще участваме", каза Ина Демирева.

Двойката ни лети утре за Москва, където продължава подготовката си. Демирева и Куракин имат квартира в Москва, която плащат родителите на Ина, а ежедневието им протича изцяло в тренировки - от сутрин до вечер.

"На европейското първенство аз най-много се притеснявах, но сега като дойдохме тук бях още по притеснена. Беше много напрегнато състезание. При нас всеки път е различно и наистина няма значение, европейско първенство ли е, световно ли е, републиканско ли е, зависи от това как се чувстваш. Не знам, надявам се да сме малко по-спокойни, защото тази година имахме вече няколко старта. За 10 дни трябва да научим нов задължителен танц, 6-ия сигурно за тази година, но какво да правим такива са правилата", допълни още Ина Демирева.