Боримиров отказа бенефис срещу Вердер, иска с Мюнхен 1860
Боримиров отказа бенефис срещу Вердер, иска с Мюнхен 1860 / netinfo
Спортният директор на Левски Даниел Боримиров си тръгва за България. Той напуска лагера в Линдабрун, за да може да присъства на тегленето на жребия за програмата на първенството.

Даниел Боримиров взе решение контролната среща с Вердер Бремен, която ще се състои на 5 август на стадион „Георги Аспарухов", да не бъде негово своеобразно сбогуване с активната състезателна кариера. Легендата на Левски сподели пред официалния клубен сайт мотивите за отказа си от идеята за организирането на бенефис срещу немския тим.

„Искам да благодаря на собственика на Левски г-н Тодор Батков и клуба за изявеното желание и готовност да организират моите последни минути на терена срещу именит съперник, какъвто безспорно е Вердер Бремен” - заяви Боримиров – „Преди два месеца взех решениеда прекратя активна състезателна кариера и да приема предизвикателството на ръководна позиция в клуба. През всичките тези години именно Левски ми помогна да реализирам амбициите си във футбола. От своя страна с представянето си успях да оставя сериозна следа в историята на институция като Левски и да спечеля уважението и любовта на „синята” България. С оглед на деликатната ситуация, в която се намира клубът и традиционно високите цели, считам че основния приоритет в предсезонната подготовка и проверката с Вердер, е достигането на оптимална форма на състава за шампионата, както и класирането в груповата фаза на един от двата европейски турнира. В навечерието на новия сезон като спортен директор на Левски бих искал да насоча изцяло своето внимание и това на целия екип към изключително важните и трудни изпитания, които ни предстоят.”

Относно плановете му за организирането на бенефисен мач, той има намерение да избера подходящия момент, в който да покани на „Герена” двата отбора останали завинаги в сърцето му, а именно Левски и Мюнхен 1860– двубой, който да се превърне в своебразен празник на терена и трибуните.