"Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството." Това съобщи Мустафа Емин.

В пост във "Фейсбук" той отбелязва, че ще защити името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията с персонала в болница "Пирогов" в съда, като е благодарен за помощта на лекарите и сестрите.

Той не приема обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки и допълва:

„Замразявам“ участието си в Националния съвет на "Да България" важно е проверката да бъде безпристрастна. Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване. С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха", посочва още той. 

Обясненията на лекарите и медицинските сестри от „Пирогов“ за случая с Мустафа Емин (ВИДЕО)Пред NOVA директорът на „Пирогов” коментира случая с Мустафа Емин. Проверката на лечебното заведение показва, че няма нарушения от страна на медицинските лица по случая.

Според д-р Димитров, Емин прекъсва няколко пъти работата на медиците в шокова зала. Очаква се министърът на отбраната Тодор Тагарев да изгледа видеозаписите от охранителните камери.

„Няма никакви нарушения от страна на персонала и искам да им благодаря за професионализма, психическата им устойчивост и за моралното поведение”, заяви д-р Валентин Димитров, директор на УМБАЛСМ „Пирогов”.

„Не всички действия на господин Емин са в рамките на нормата за държавен служител. Медицинските сестри постоянно са подложени на някакъв тип агресия, словесна, с нападки и обиди и дори с физическа намеса. Това трябва да спре”, каза д-р Димитров. И допълни, че никой от Министерството на отбраната не се е свързвал с него.
 
фейсбук, nova.bg