Домовете за сираци - евтини публични домове?
Домовете за сираци - евтини публични домове? / netinfo

В Дома за отглеждане и възпитание на деца „Закрила” в село Боровци, община Берковица, има няколко изнасилени момичета, други които проституират и трети, хванати „на калъп” с педофил във вилата му.

През 2001 година в дома е имало и бум на сифилис. Записите, които ще чуете, са покъртителни. Те са на двете момичета, спипани от полицията във вилата на 61-годишния Богдан Георгиев от Монтана. Той е задържан за блудство с непълнолетни момичета от социален дом в Боровци, повдигнато е и обвинение за изнасилване.

Георгиев бе задържан на 26 февруари при акция на Регионалното звено за борба с организираната престъпност във вила извън Монтана, заедно с момичета на 13 и на 17 години от дом “Закрила” в берковското село Боровци. Бил е полугол. Веществените доказателства го уличават в блудство по безспорен начин, към доказателствата са и показанията на момичетата.

Мъжът оказал сериозна съпротива, като се опитал да използва законно притежаван пистолет. Оръжието било поставено върху маса и само случайност е попречила, за да не бъде произведен изстрел, казаха от прокуратурата. 62-годишният мъж е семеен, има собствен бизнес.

Богдан Георгиев живее в блок на улица “Св. Св. Кирил и Методий” в Монтана. До началото на този месец Богдан е бил служител на монтанска фирма за каменодобив, работил е като касиер-счетоводител. Бизнесът, с който се занимава той и съпругата му, е търговия с козметика. Познати на пенсионирания счетоводител коментираха, че поддържал добър външен вид. Те обаче намекнаха и за скритата му страст към млади момичета.

Гласовете и историите, които ще чуете в звуковите файлове са на 14-годишната Красимира, която е била и изнасилена от Богдан. Другото момиче е Мариела на 17 години, но в 8-ми клас. Ще чуете имената и на други момичета от дома, които са спали срещу пари с 61-годишния Богдан. Момичетата за пръв път разказват историите си пред Дарик радио.

Очаквайте продължението на темата в REALITY RADIO.