Не аз, а управляващите в момента обявиха война на президентската институция, каза Румен Радев
"Ясно е, че диалогът е необходимост, но той следва да има за цел отстояването на националния интерес, а не преследване на интереси." Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. 

"Всички тези красиви опорки зад, които се прикрива управлението, всъщност отзад виждаме тъмните идеи от тъмния сценарий на записи, който има за цел постигане на користни цели с цената на тежки, деструктивни компромиси, на нарушаване на базови европейски принципи и ценности, на опрощаване на грехове, легитимация на беззаконието и безнаказаността. На нарушаване на базови принципи и ценности", каза той. 

Президентът подчерта, че няма как да бъде част от този сценарий и няма да позволи президентската институция да бъде замесена. 

"Не аз, а управляващите започнаха и обявиха война на президентската институция. В момента те зоват за диалог, всъщност всички виждаме, че това не е протегната ръка за партньорство", подчерта той. 

Държавният глава коментира и темата с "Лукойл". По думите му се вижда, че виждаме тайната подготовка за продажбата на "Лукойл". Според него това е показател, че промяната се случва на тъмно. 

"Това решение ще доведе до декапитализация на Булгартрансгаз",посочи той.