/ БГНЕС, БТА
Милен Василев Михов /кандидат за президент/ и Мария Йорданова Цветкова /кандидат за вицепрезидент/ са предложени от ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“.

Кандидатпрезидентската двойка се явява на изборите на 14 ноември под номер 21 в бюлетината.

Доц. д-р Милен Михов – семеен, с три деца и с трима внуци. Преподавател по Нова история във ВТУ, със специализация по темата „Македонски въпрос“. Депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по образование и наука. Помощник-ректор на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра „Нова и най-нова история на България“ (2011-2014). Заместник-председател на ВМРО. Председател е на ретро клуб „Трабант“ – Велико Търново. Член на регионален клуб „Традиция“ – Велико Търново и клуб „Братя по оръжие“.

Мария Цветкова - Семейна с едно дете. Завършила СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Режисьор и сценарист на документалната поредица „Помни войната 1915-1918“, посветена на героизма на българския воин по време на Първата световна война. Народен представител в 44-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите, един от най-дейните депутати в сферата на културата.Милен Михов е роден на 4 май 1961 г. в Стара Загора. Семеен, като има и един развод зад гърба си, има три деца и трима внуци. По професия Михов е историк. 

Мария Цветкова е семейна с едно дете. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Народен представител в 44-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите.