iPhone
iPhone
Какви са предимствата на iPhone 13 Pro?

Кога излиза

През 2021 година на 14 септември от Apple обявиха тринадесета серия от своята гама мобилни телефони. От компанията показаха много иновации в дисплея, хардуера и софтуера на камерите, нови цветове и показаха на всички, че работят и гледат напред в много насоки. Както в предишната серия, така и в тази, получаваме два флагшип модела: iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

Какви са новите екстри
 
  • Дисплей и дизайн
Новият модел е с керамично покритие на дисплея и е по-издържлив от всякога. Размерът на телефона е 6.1-инчов с резолюция 1170 пиксела на 2532 пиксела. Панела е Super Retina XDR OLED с опресняване от 10Hz до 120Hz, като това дава допълнителна издръжливост на батерията. Дисплея поддържа HDR10 и DolbyVision, като яркостта му може да достигне до 1200 нита. Друго подобрение, което намираме в дисплея е, че прореза му е намален драстично спрямо предходните модели.

    - ProMotion технология за динамично опресняване

С цел оптимизиране на консумацията на батерията, Айфон 13 Про и Про Макс използват тази технология, за да се регулира опресняването спрямо нуждата. Когато се включи игра, опресняването може да достигне до 120 херца, а при по-бавни процеси, като четене на книга, опресняването пада до 10 херца. По този начин дисплеят визуализира по-бавно информацията и всички компоненти, които са навързани по веригата, изхабяват по-малко ток. Така батерията издържа по-дълго време и се запазва нейния живот за по-дълъг период от време.
 
  • Процесор
Новият модел е с изцяло нов процесор Apple A15 Bionic, който е шест-ядрен с две бързи и четири икономични ядра. Новият чип е базиран на 5 нанометрова технология и побира 15 милярда транзистора. Според Apple графичния процесор е с 30% по-бърз, а самия процесор с 50% по-бърз от конкуренцията.
 
  • Памет
Айфон 13 Про се предлага в четири конфигурации на вътрешната памет: 128GB, 256GB, 512GB и 1TB пространство. Оперативната RAM памет е 6GB и е фиксирана за всичките четири варианта.
 
  • Цветове
Новото поколение професионални модели се предлагат в пет уникални цвята: Sierra Blue, Graphite, Gold, Silver и Alpine Green. В сравнение с предходния модел, тази година имаме друга гама на синьото и нов алпинско зелен цвят. Моделите са с матирано покритие на гърба, което служи за защита срещу оставяне на пръстови отпечатъци.

iPhone

 

  • Камера
Айфон 13 Про е с подобрени камери. На гърба телефона е с три 12 мегапикселови камери и инфрачервен сензор за измерване на разстояние чрез лазер. Главната задна камера е wide и използва иновативния за Apple метод sensor-shift OIS за оптична стабилизация. Следващата камера е телефото и служи за увеличаване на снимките до 3 пъти, когато снимаме нещо в далечината. Третата задна камера е ултраширока и позволява Макро снимки от супер близко разстояние. Лидар сензора помага на камерите да определят разстоянието между телефона и обектите, които снимаме. Това е в голям плюс, когато снимаме в по-тъмни пространства. Отпред имаме дванадесет мегапикселова широка камера с 3D биометричен сензор за дълбочина, който служи за лицевото разпознаване Face ID.

   - Кинематографичен режим

Този режим на видеозаснемане е иновативен за смартфон средата. По време на снимане в Cinematic mode (в превод на английски език) телефона заснема всеки един детайл със страхотно качество и абсолютен фокус върху всеки един обект пред камерите. Снимането в този режим се отразява сериозно и на вътрешната памет, но след като е заснето видеото, може да добавяте ефекти и сменяте фокуса от обект на обект. Това придава една възможност за заснемане на филм само с помощта на Айфон 13 Про в ръка.
 
  • Батерия
През последните години виждаме висок напредък в оптимизацията на батерията и в увеличаването на капацитета на батерията в Айфон. Модела 13 Про е 3095 mAh, а според Apple, телефона може да издържи до 22 часа гледане на видео с нея.

Каква е разликата между iPhone 13 Pro и 13 Pro Max

Двата модела са най-високия клас на тази серия. Различават се в няколко спецификации. Pro Max е с по-голям 6.7-инчов размер на дисплея и резолюция от 1284 пиксела на 2778 пиксела. Той тежи с 36 грама повече, но за сметка на това има батерия от 4352 mAh или с 1257 милиампера повече от по-малкия Pro. Между двата модела няма други значими разлики.

Къде да намеря Айфон 13 Про

В онлайн магазин Restore.bg може да откриете голяма гама от iPhone втора ръка и демонстрационни, които се предлагат с дългосрочна гаранция и всички необходими документи. Онлайн магазина работи с куриери и предлага експресна доставка само за 10лв. Има възможност за изгоден лизинг и връщане в 14-дневен срок при онлайн поръчките. Не е необходимо качественото да струва по-скъпо, може да се уверите в това, като посетите Restore.bg!