Ивайло Вълчев
Ивайло Вълчев / БТА
Очаквам да видя, че хората ще потвърдят това, което мислим всички ние, че искат страната да бъде управлявана разумно и нормално. Това каза зам.-председателят на ИТН Ивайло Вълчев, след като гласува с машина на изборите за НС и за Европейски парламент в столичното 125 СУ "Проф. Боян Пенев". 

Надявам се, че във вътрешен план хората ще посочат тези, които според тях трябва да донесат разбирателството, реда и стабилността. За европейските избори се надявам, че избирателите ще изпратят в Европа не поредните чиновници, които ще отидат там и ще се "разтворят" в брюкселската мъгла, а ще изберат хора, които са като тях, които имат същите виждания, така че България да бъде равноправна с останалите страни и това, което е важно - дневният ред на България да бъде на масата в Европа, каза Вълчев

Той отправи призив към хората да гласуват. Ако хората се чудят кой управлява тази страна, отговорът е, че я управляват тези, които не гласуват. Днес е денят, в който може да се възползваме от този дар на демокрацията, който са изборите. Затова казвам на всички- излезте  и гласувайте, за да знаете ,че Вие участвате във всичко това, каза Вълчев.

Избрах да гласувам с машина като знак, че може да нямаме доверие конкретно в тези машини, но смятаме, че гласуването трябва да се отваря в тази посока - да се създават възможности за дистанционно гласуване, за машинно с правилните машини, каза той.
Анелия Цветкова/БТА