Жените са най-самокритични пред огледалото вкъщи и в пробната
Жените са най-самокритични пред огледалото вкъщи и в пробната / ThinkStock/Getty Images

Британките отправят към себе си средно по осем самокритчини бележки дневно, като най-често те не били доволни от теглото и външния си вид, пише в. "Дейли мирър".

Жените харесват тялото си най-много на 34 години

Изследването било поръчано от организацията за здравословен живот "Уейт уочърс" и обхванало 2000 пълнолетни британки. 15 процента от запитаните доверили, че се критикували в продължение на целия ден. Най-много самокритични бележки били свързани с теглото и външния вид на дамите, като се има предвид Instagram културата, наложена в социалните мрежи, изискваща жените да излизат перфектно на снимки.

За да чувствате красиви, забравете снимките на знаменитости

Повечето от британките били толкова критични към себе си, че никога не биха отправили подобни злостни бележки към друга жена. Другите неща, които предизвиквали самосъжаление сред поданичките на Нейно Величество - печеленето на малко пари и не дотам престижната им работа.

Гримът издава женския характер

46 на сто от анкетираните си признали, че се самобичували поне веднъж до 9 часа и 30 минути сутринта. А най-много самокритики възниквали пред огледалото вкъщи или в пробната в магазина за дрехи.

Източник: БТА