Жени от Сливенския затвор плетат шалове и ръкавици за хора без дом
Жени от Сливенския затвор плетат шалове и ръкавици за хора без дом / ThinkStock/Getty Images
Жени от Сливенския затвор плетат шалове и ръкавици за хора без дом
82044
Жени от Сливенския затвор плетат шалове и ръкавици за хора без дом
  • Жени от Сливенския затвор плетат шалове и ръкавици за хора без дом

Жени от затвора в Сливен плетат топли шалове, шапки и ръкавици за хора без дом. Доброволците зад решетките са част от благотворителната кампания „Изплети топлина” на фондация „Има начин”, която миналата зима успя да помогне и да стопли над 1700 бездомни.

Кампанията „Изплети топлина” се осъществява без бюджет, за нея не се набират парични средства. Дарителите инвестират труд, време и емоции, за да помогнат на нуждаещите се, разказва Маргарита Соколова, председател на фондация „Има начин”.

Хората, които плетат доброволно, са различни - жени от домове за възрастни хора, мъже, деца. Кампанията започва в началото на октомври и ще продължи до декември. Плетивата ще се събират до 15 декември и след това ще бъдат раздадени на нуждаещите се, разяснява още тя.

Началото на кампанията ще поставят господата с плетенето за мъже под наслов „Модерно е да можеш повече”, а специално за най-малките ще бъдат организирани две събития, които ще въведат малчуганите в света на плетивото и доброволчеството.

 

Миналите кампании са били изключително успешни - над 370 доброволци, които са изплели 2800 топли дрехи за нуждаещите се. Тази година „Изплети топлина" се стреми да разшири кръга си от доброволци, за да бъдат стоплени повече хора в общата кауза.