Възстановка на Рождество Христово за първи път във Видин
Възстановка на Рождество Христово за първи път във Видин / снимки: Община Видин

Възстановка на Рождество Христово бе направена във Видин пред катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски". Идеята е на ръководството на храма и на неговия председател архимандрит Поликарп.

Във възстановката взеха участие актьори от Драматичен театър Вида", представители на видинска охранителна фирма, енориаши при храма и църковен хор. За да се пресъздаде автентично събитието на Рождеството отпреди 2000 години, организаторите използваха истински животни.

Пред църквата бе издигнато специално помещение, наподобяващо пещерата, в която се е родил Христос. Пастири, ангели и мъдреци бяха част от атракционното представление. Валентина Георгиева от Видин се превъплъти в ролята на Мария, а едногодишният й син - на Иисус.

Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан отправи специална благодарност към организаторите и участниците в събитието. Той пожела на всички видинчани нощта на Рождеството да бъде спасителна и щастлива за тях.

Зрителите, дошли да видят театралната възстановка, имаха възможност да разгледат декорите и да се докоснат до атмосферата, която бе пресъздадена умело от организаторите.

Други новини от Враца