Театър Българска армия връчва годишните си награди на 28 март
Театър Българска армия връчва годишните си награди на 28 март / Thinkstock/Getty Images
Театър "Българска армия" връчва годишните си награди на 28 март
71340
Театър "Българска армия" връчва годишните си награди на 28 март
  • Театър "Българска армия" връчва годишните си награди на 28 март

Годишните награди за актьорски постижения в театър „Българска армия" ще бъдат връчени на 28 март. Актьорите от театъра оценяват работата на колегите си през изминалия театрален сезон и присъждат награди "МаксиМ" в категориите „Водеща мъжка роля", „Водеща женска роля" и „Поддържаща роля". Всяка година в чест на Международния ден на театъра, „Българска армия" тържествено връчва своите награди "МаксиМ" на 28 март.

Сред основните претенденти в категориите се нареждат - Радина Кърджилова с ролята на Поли в "Бандитска опера", Стефка Янорова с ролята на Софка в "Да разлаем кучетата", Веселин Анчев за ролята на Макхийт в "Бандитска опера", Георги Кадурин с ролята на Даскала в "Да разлаем кучетата", Милен Миланов с ролята на Полицая.

Най-оспорвано ще бъде мястото на носителя в категория "Поддържаща роля", тъй като за разлика от театралните награди "Аскеер" и "Икар" тя е една и за нея се съревновават и актрисите, и актьорите. Тази година те са - Александра Сърчаджиева, Антоанета Добрева - Нети, Анастасия Ингилизова, Радосвета Василева, Гергана Данданова, Стефка Янорова, Васил Михайлов, Веселин Ранков, Веселин Анчев, Мирослав Косев, Георги Къркеланов, Тигран Торосян и Стойко Пеев.