Стефания Колева и Вяра Коларова блестят с комедиен талант и през 2006 г.
Стефания Колева и Вяра Коларова блестят с комедиен талант и през 2006 г. / netinfo

Стефания Колева (в "Красиви тела" в театър "Сълза и смях") и Вяра Коларова (във "Веселите Разплюеви дни" в Театър 199) блестят с комедиен талант и през театралната 2006 година.

Това е радостно и впечатляващо явление. Трябва да се отбележи - без да пренебрегваме силните драматични изяви на Стефания и Вяра, - защото са рядкост цялостните, завършени комедийни актриси, каза в интервю за БТА театроведът Светла Бенева. Тя отбеляза умението на Стефания Колева да изгражда комедийни образи с леко иронично чувство, дистанцирано, с изтънчен хумор.

Между младите актриси, които имат впечатляващо присъствие на родна сцена през изминаващата година, са също Койна Русева - особено като Малама във "Вампир" в Пазарджишкия театър, постановка на един от добрите млади режисьори - Григор Антонов, и Александра Василева, която след Камий в "С любовта шега не бива" в Народния театър "Иван Вазов" направи силна роля в "Сексуалните перверзии на нашите родители" в Пловдивския театър.

От поколението актриси, които предизвикват любопитство и носят друг тип театрално присъствие, са и Веселина Михалкова от Варненския театър, Снежина Петрова - с дарба за дълбоки вътрешни превъплъщения, с вътрешна мощ и енергия въпреки привидната външна маска, Стефка Янорова - с една особена мекота, нежна и женствена, Параскева Джукелова, която носи раблезианска жизненост, доброта, отвореност и сърдечност, каза Светла Бенева.