/ Creative Visual Solutions
Завърши петото издание на проекта на Дарик радио „40 до 40“
97567
Завърши петото издание на проекта на Дарик радио „40 до 40“
  • Завърши петото издание на проекта на Дарик радио „40 до 40“
Новите 40 вдъхновяващи и активни млади българи, включени в тазгодишното издание на "40 до 40", бяха представени на събитие на монумента "Камбаните" в София. Петото юбилейно издание на проекта на Дарик завърши с първия звън на нова камбана на монумента, с която радиото напомня и за 25-ия си юбилей.
 
На събитието беше представен и тазгодишният носител на титлата "Пръв сред равни" Орлин Денков, председател на Народно читалище "Иван Вазов".

Проектът „40 до 40“ отново показва млади българи, които променят България към по-добро

Изпълнителният директор и собственик на Дарик радио Радосвет Радев, снимка: Creative Visual Solutions


"Нас ни мотивира примерът на хората, които са учредили читалищата преди повече от 160 години - нашите възрожденци. Ако погледнем назад във времето, това са били хора, които не са били по-възрастни от нас, те са били на нашите години, даже и по-млади и са решили да създадат място за развитие на просветата и културата, което да съхранява българските традиции и което да нарекат читалище. Ние решихме, че в днешно време читалището отново има своето място в нашето общество и затова повече от 150 човека учредихме в края на 2014 г. нашето читалище. Наблягаме изключително много върху проекти, свързани с информационните технологии и децата и младежите. За нас е много важно читалището да бъде пресечна точка между традиционната читалищна дейност и съвременните й форми, които са интерактивни за децата и младежите", разказва Орлин Денков.

Маргарита Доровска е сред следващите "40 до 40"

Завърши петото издание на проекта на Дарик радио 40 до 40
Радосвет Радев и Жени Живкова, снимка: Creative Visual Solutions

За смисъла на проекта говори програмният директор на Дарик радио Константин Вълков: "В някои дни информационният поток се свежда до елементарно, повърхностно отразяване на несъществени, жълти факти. Преди пет години преценихме, че е редно като национална медия да дадем време в нашия ефир на един друг тип хора, които са млади, които са озарени, с будна съвест и сетива, които искат да правят, да случват, да измислят, да осъществяват, да реализират. Вече пет години търсим креативните интересни, мислещи българи до 40 години, решени да претворят средата, в която те живеят и ние, заедно с тях".

Търсят се следващите 40 българи до 40 години, които имат значение за България

Завърши петото издание на проекта на Дарик радио 40 до 40
Creative Visual Solutions

Каузите, които се подкрепят в проекта и които се популяризират, са свързани с образование, култура, предприемачество и др. С финала на петото юбилейно издание на проекта, вече се подготвя и шестото, в което отново ще се търсят вдъхновяващи, активни и смислени млади личности в България".

Емил Милков - председател и старши треньор на Национален спортен клуб Олимп - сдружение с нестопанска цел в обществена полза и обединяващо състезатели, треньори и любители на водните спортове
Емил Милков - председател и старши треньор на НСК „Олимп“ - сдружение с нестопанска цел в обществена полза и обединяващо състезатели, треньори и любители на водните спортове, участник в петото издание на „40 до 40“