Проектът „40 до 40“ отново показва млади българи, които променят България към по-добро
Проектът „40 до 40“ отново показва млади българи, които променят България към по-добро / netinfo
Вече са ясни следващите 40 до 40
82286
Вече са ясни следващите 40 до 40
  • Вече са ясни следващите 40 до 40

На 15 октомври на закрита дискусионна сесия журито на проекта„40 до 40", в състав: Веселка Вуткова, Гергана Паси, Георги Гавазов, Жечко Кюркчиев, Евгения Пеева, Илия Гърков, Красимира Величкова, Леона Асланова, Мария Василева, Петя Георгиева и Константин Вълков определиха според предварително определени критерии кои ще са следващите „40 до 40" - проект на Дарик радио. Те имаха трудната задача да отличат само 40 от всички над 200 номинирани в тазгодишното издание на проекта. В първия етап на гласуване всеки от членовете на журито оценяваше номинациите по скала от 1 до 10, а на дискусионната сесия бяха обсъдени номинираните, събрали най-голям брой точки. Сред критериите за оценка тази година на преден план излязоха: да имат не само професионален успех, но и успех за другите и обществото, да са създали успешна иновация, която променя положително средата около нас, да работят по обществено значими проекти, да случват инициативите си в България, да не са медийно популярни личности, да са позитивен пример за подрастващите и други.

„40 до 40" не е класация, защото всички отличени личности стават част от една общност от можещи, смели и креативни млади хора, които могат да си взаимодействат помежду си, да работят по съвместни инициативи, да вдъхновяват обществото. „40 до 40" е и послание към подрастващите. Те трябва да разпознават правилните формули за успеха в професионален и личен план, да имат правилните примери пред себе си.

Имената на всички отличени в тазгодишното издание можете да видите ТУК . http://darikradio.bg/proektat-40-do-40-otnovo-pokazva-mladi-balgari-koito-promeniat-balgariia-kam-po-dobro.html

След успеха на първите две издания на „40 до 40", екипът на Дарик радио отново се в впусна в търсене на хората, които променят към по-добро средата, в която живеем и работим, защото вярва, че има още много млади българи, за които да разказваме.

Проектът 40 до 40 отново показва млади българи които променят България към подобро
netinfo

Те са смели иноватори с предприемачески дух. Това са онези хора, които измислят нови подходи при решаването на ежедневни проблеми, създават работни места, обогатяват ни с откритията и креативността си и са станали успешни, преди да бъдат медийно популярни.

Над 200 номинации бяха направени в тазгодишното трето издание на проекта, а статистиката от тях показва, че сферите, в които попадат номинираните са: наука и образование - 26 %, бизнес и предприемачество - 21%; технологии и иновации - 9%; социални дейности - 18 %; култура и изкуство - 18 %; други (напр. спорт и здраве) - 8%.

Тази година отново бяха събрани номинации за млади българи от различни точки на България като София, Пловдив, Варна, Русе, Смолян и дори малки населени места. Най-младият номиниран е на 13 години и е музикант. Откроява се и факта, че имаше много номинации за екипи, а не за отделни личности. Има и такива, които са номинирани неколкократно, което доказва тяхното положително влияние върху групи хора.

40 до 40 работят в различни професионални сфери, но имат обща цел - да търсят по-доброто бъдеще. Те са избрали България, за да реализират идеите си, да стартират бизнес, да развиват социални инициативи, да споделят таланта и постиженията си.

Проектът 40 до 40 отново показва млади българи които променят България към подобро
netinfo

Всяка една от номинираните 40 личности ще бъде представена пред широката публика, в ефира на Дарик радио, darikradio.bg, социални мрежи  и чрез различни публични изяви.

Във време, когато позитивността и успешните истории в България са дефицит, когато голяма част от подрастващите нямат ценности и истории за пример и вдъхновение, Дарик радио осъществява за трети пореден път проект, който да покаже 40 млади българи с различни професии, идеи и стремежи. Общото между тях е, че те променят средата, в която живеят, творят и работят и имат потенциала да продължават да го правят.
Актуална информация около проекта, можете да следите на официалния му сайт и в социалните мрежи: FacebookTwitter,Instagram.