Плевнелиев посрещна 235 абитуриенти на бала “Подкрепи една мечта“
Плевнелиев посрещна 235 абитуриенти на бала “Подкрепи една мечта“ / БГНЕС

България има нужда от активни, смели и мислещи млади хора. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на Традиционният бал за деца в неравностойно положение под надслов „Подкрепи една мечта". Това е третото издание на инициативата.

Плевнелиев беше категоричен, че абитуриентите сами градят съдбата си и им пожела много сили, смелост, последователност и успехи.

235-те абитуриенти са от специализирани институции за деца, центрове за настаняване от семеен тип или защитено жилище или завършващи средни общообразователни и средни специализирани училища за деца с увреден слух и с нарушено зрение от цялата страна. 67 от зрелостниците имат желание да продължат своето образование във висше училище, 66 желаят да започнат работа, като за всеки един от тях е договорено работно място, посочват от администрацията на президента. Сред абитуриентите има и един студент, който е приет в Тракийския университет.

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че учениците, които напускат институциите и са приети да учат висше образование, ще получат еднократна помощ.