/ NOVA
Повече от 9000 човека участваха в гласуването на публиката
На официалната церемония на конкурса „Сайт на годината“ бяха наградени най-добрите проекти в българската уеб среда. На събитието присъстваха гости от бизнеса, ИТ сферата и медиите. Победителите получиха престижното отличие „Сайт на годината“, уникални статуетки и грамоти.

Конкурсът се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“ и в първото му издание национално жури от над 50 експерти оцени повече от 150 кандидатури. Публиката също се включи – над 9000 човека гласуваха, за да изберат своите фаворити. Специалното жури отличи Александър Варов, Божидар Божанов и Дарин Маджаров за тяхното значимо и дългосрочно влияние върху развитието на уеб и дигиталните технологии в България.

Победителите в отделните категории за 2018 г.

I-во място в категория „Фирмен сайт“:

жури: MentorMate
публика: MentorMate

I-во място в категория „Личен сайт“:

жури: Fit with Strahil
публика: Fit with Strahil

I-во място в категория „Институционален сайт / НПО“:

жури: Национален фонд „Култура“
публика: сайт на Нов български университет

I-во място в категория „Сайт на събитие / кауза“:

жури: конференция Online Advertising
публика: Sandacite.bg

I-во място в категория „Електронен магазин“:

жури: eSky
публика: eSky

I-во място в категория „Медиен сайт“:

жури: Дневник
публика: Опознай.bg

I-во място в категория „Блог“:

жури: Netpeak
публика: Майко Мила!

I-во място в категория „Продуктов сайт“:

жури: Уча.се
публика: Motoretta

I-во място в категория „Сайт за услуги“:

жури: Уча.се
публика: езикови училища „Интелект“

I-во място в категория „Мобилно приложение“:

жури: pCloud
публика: eSky

„За да извлече българският бизнес максимална полза от присъствието си в дигиталното пространство, е нужен конкурс, който да покаже най-добрите уеб практики. Вярвам, че участниците в „Сайт на годината“, и най-вече техните практики и решения, са отличен пример, който ще позволи на бизнеса да стане още по-успешен през следващите години. Щастлива съм от постигнатото и се надявам, че ще допринесем за развитието на уеб средата у нас“, сподели Жюстин Томс от „Фондация за активно развитие на уеб“.

Кои са всички победители на конкурса, можете да видите тук.

За „Фондация за активно развитие на уеб“

„Фондация за активно развитие на уеб“ има за цел да популяризира уеб средата и развитието на онлайн пространството. Организира конкурси, семинари, обучения, образователни кампании и други с оглед издигане качеството на създаваното уеб съдържание, разпространение на добри практики и изграждане на браншови стандарти. По този начин се подпомага бизнес екосистемата на уеб студиа, агенции и фрийлансъри от цялата страна и се подобряват възможностите за развитие на професионалистите в бранша.