NOVA
NOVA
Неин носител е един от създателите на приложение за борба с разхищението на храна Джейн Керкова
Победителят във второто издание на конкурса за специалната стипендия на Нова Броудкастинг Груп и Американския университет в България за социално предприемачество – NOVA EMBA Scholarship, e ясен.

Джейн Керкова, един от създателите на мобилно приложение, борещо се с разхищението на храна, ще получи пълна стипендия за обучение в магистърската програма на университета по бизнес администрация за ръководни кадри.

NOVA

Отличието се връчва на социални предприемачи, които предлагат работещ бизнес модел за решаването на значим социален проблем в България. В тазгодишния конкурс за стипендията конкуренцията и качеството на проектите бяха изключително високи, затова журито предостави и втора награда.

NOVA

Неин носител е създателят на платформа за здравно и сексуално образование за тийнейджъри – Николета Попкостадинова. Тя бе удостоена с пълна стипендия за новосъздадената програма по социално предприемачество и ще има достъп до еднокредитен курс по избор от ЕМВА програмата, в чест на възпитаника и дарителя на АУБ Светослав Георгиев (EMBA '05). През 2015 г. Николета става финалист с проекта си в първото издание на ПРОМЯНАТА.

NOVA

Социалното предприемачество има силата да помага на обществото при трудни предизвикателства, потвърдиха зам.-ректорът на Американския университет д-р Джей Дейниъл Минингер и изпълнителният продуцент „Новини и актуални предавания“ на NOVA Марта Евтимова, които връчиха наградите.

NOVA