Николай Василковски
Николай Василковски / NOVA
Водещата на Новините на NOVA Ани Салич връчи отличие по време на официалната церемония
Журналистът на NOVA Николай Василковски бе отличен с престижната награда на в. „24 часа“ – „Достойните българи“. Специалната церемония се проведе за 19-и път и отличи благородни сънародници с големи сърца, които са защитавали добри каузи без корист и са имали куража да променят средата около себе си.

Работата на Николай Василковски го отвежда в епицентъра на много събития. Изправял се е срещу не едно природно бедствие, отразявайки на живо наводнения, земетресения, пожари, а миналата година следеше на място и кризисната ситуация с потъващия кораб Вера Су. Той печели доверието на зрителите и с авторската си рубрика „Дотам и обратно“. През изминалата година Василковски, заедно с известни актьори от Народния театър, предприе пътуване в миналото и отведе телевизионните зрители до онези места в България, свързани с живота на патриарха на българската литература Иван Вазов.

„От толкова много награди, които съм събрал в моята кариера, тази е най-ценната. Защото ме слага в тази категория хора, на които аз се възхищавам“, сподели Николай Василковски.

По време на официалната церемония емблематичното лице на NOVA Ани Салич връчи отличие на медицинската сестра Лидия Македонска, грижила се близо месец сама за 14 болни в COVID-19 отделение в Свищов.

Специална награда по време на церемонията „Достойните българи“ получиха златните медалисти на България от Олимпийските игри, а с голямото отличие тази година си тръгнаха младите предприемачи Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулос. Миналото лято четвъртокласниците от Разлог започнаха собствен бизнес с продажба на лимонада, а спечелените средства дариха на самотна майка, която се грижи за сина си със специални нужди.