Митрополит Киприян отслужи тържествено боголужение в катедралния храм Св.Димитър
Митрополит Киприян отслужи тържествено боголужение в катедралния храм Св.Димитър / DarikNews.bg
Новият Старозагорски митрополит Киприян отслужи тържествено боголужение в катедралния храм "Св.Димитър"
91740
Новият Старозагорски митрополит Киприян отслужи тържествено боголужение в катедралния храм "Св.Димитър"
  • Новият Старозагорски митрополит Киприян отслужи тържествено боголужение в катедралния храм "Св.Димитър"

Миряни и духовници посрещнаха новия Старозагорски митрополит Киприян на площада пред катедралния храм „Св. Димитър". В церемонията участваха кметът Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Емил Христов, областният управител Георги Ранов, зам.кметове, общински съветници.

Епископ Киприян е новият старозагорски митрополит

Преди да дойде в Стара Загора митрополит Киприян беше посрещнат на границата на Старозагорска епархия в казанлъшкото село Осетеново. След това се поклони в храма "Св. Богородица" в Казанлък.

Да имаме силна вяра и твърдост, за да посрещаме несгодите, да сме единни и с любов да преодоляваме трудностите, да се опираме на ближните си, за да имаме един по-добър свят, призова новият владика. Да имате благодат и мир, пожела митрополит Киприян.

Той отслужи в катедралния храм "Св. Димитър" тържествено богослужение, а утре в 09:30 часа е началото на тържествената света литургия. Митрополит Киприян ще отправи рожденственско послание към епархиотите на 23 декември.

Епископ Киприян бе избран за нов Старозагорски митрополит на 11 декември от Св. Синод на Българската православна църква. Изборът се наложи след като в края на септември досегашният митрополит Галактион бе освободен от длъжността заради влошено здравословно състояние.