Ученици помогнаха на три малки сестрички, останали без майка, съобщи NOVA. Историята е от село Крушовене. Ана Мария, Цвети и Теди загубили майка си през май 2016 г. Тъй като баща им не се интересува от тях, попечителството върху момиченцата било дадено на безработния им дядо.

6-годишно дете даде спестяванията си за самотна майка с три деца

Възрастният мъж отглежда внучките си с много любов, но често парите не достигат. Величко Драголов успява да осигури месечно около 250 лв., когато го викнат на работа- реже дърва, пренася разни неща с каруцата си. Хранят се с това, което сами произведат в градината си. Отглеждат и животни.

За трудния живот на сестрите научило семейството на 10-годишната Марая от Плевен-щастливо момиченце, което живее с родителите си и по-голямата си сестра. Решили да помогнат на семейството от Крушовене. Дарили дрешки за момичетата, но не спряли с това. За рождения ден на Марая събрали всички деца от нейния клас, разказали историята на трите сестри и решили дружно да помогнат. "Ходехме от клас на клас, разказвахме на всички деца и те се включиха", споделя 10-годишното дете.

Цената на глътка въздух: Десетки помогнаха на болно момче

Така без да познават сестричките, ученици от училище "Иван Вазов" в Плевен успели да съберат 1600 лева и да купят това, от което те най-много се нуждаят. Осигурили дрехи, книжарски материали за училище, хранителни продукти, хладилник, печка и дори играчки.

Днес дядото и неговите внучки твърдят, че имат всичко и са благодарни за жеста на непознатите деца.
 
nova.bg