Само 10 минути бързо ходене на ден са много полезни за здравето, като намаляват риска от ранна смърт с 15 процента
Само 10 минути бързо ходене на ден са много полезни за здравето, като намаляват риска от ранна смърт с 15 процента / ThinkStock/Getty Images
Британските здравни власти препоръчват на хората на средна възраст, да ходят бързо, за да намалят риска от тежки болести, съобщи Би Би Си.

Само 10 минути бързо ходене на ден са много полезни за здравето, като намаляват риска от ранна смърт с 15 процента, от рак - с 20 процента, от деменция - с 30 процента, от сърдечносъдови заболявания - с 35 процента, от диабет - с 40 процента. Въпреки това повечето хора се движат все по-малко, след като навършат 40 години.

10 причини, които ще ви накарат да бягате още от днес

"Знам много добре, че справянето с приоритетите в ежедневието изтласква на заден план спортуването“, каза д-р Джени Харис, заместник-директор на английската служба по обществено здравеопазване. „Въпреки това, ако човек отиде пеша до магазина или в обедната почивка ходи бързо 10 минути, ще удължи годините си в добро здраве".

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

За да насърчат хората да се движат повече, британските здравни власти пускат безплатно приложение The Active 10. То помага на използващите го да включат повече движение в ежедневието си със съвети и мотивационни стимули.
БТА