Горбачов вече има авторска колонка в десетки вестници по света
Горбачов вече има авторска колонка в десетки вестници по света / netinfo

През януари бившият президент на Съветския съюз Михаил Горбачов започва да води собствена авторска колона, която ще излиза веднъж месечно в десетки вестници по цял свят, информира руският сайт Нюзру.

Проектът ще се осъществява съвместно с корпорацията "Ню Йорк таймс синдикейшън", съобщи за Интерфакс пресслужбата на фонда "Горбачов".

В първата си статия бившият съветски лидер ще направи равносметка на 2006 г., а в следващите публикации ще отговаря на читателски въпроси. Колоната му ще излиза в регионални вестници от САЩ и във водещи издания от Латинска Америка, Азия и Европа.

Горбачов неведнъж е изразявал публично мнение по най-остри въпроси от руската и световната политика, включително чрез медиите. Той отправи критики към традиционните ядрени държави, направили според него твърде малко за режима на неразпространение на ядреното оръжие. Критикува и законодателните инициативи на руския парламент, които водят според Горбачов към монополизиране на политическото пространство във федерацията в полза на партията "Единна Русия".

В интервю за британския в. "Таймс" бившият съветски президент призова западните държави да се откажат от намеса в руската вътрешна политика, припомня Нюзру.