„Еврофутбол” увеличи дарените стипендии за децата-сираци
„Еврофутбол” увеличи дарените стипендии за децата-сираци / netinfo

Българският букмейкър „Еврофутбол” увеличи стойността на стипендиите, които дарява на младежи в неравностойно положение от 12 000 лева на 17 600 лева. За втора поредна година компанията ще предостави пари на деца сираци като част от първия целеви тираж на благотворителния проект „Печелиш и помагаш” за набиране на средства за стипендии за деца сираци, приети във ВУЗ на букмейкърската къща и Държавната парично-предметна лотария.

През 2007 година «Еврофутбол» дари 15, а за тази година освен, че отпусна средства за повече стипендианти – общо 18, но и увеличи размера на дарената.

Церемонията по връчване на стипендиите отново се организира от Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) в партньорство с Фондация “Сирак” и Международния женски клуб. Тя ще се състои в СУ „Св. Климент Охридски” на 13 ноември – четвъртък, от 11.00 часа в централното фоайе. От 12.30 часа е организиран коктейл в клуб ресторант «Алма матер».

Събитието ще бъде открито от проф. д-р ист.н. Иван Илчев – ректор на Софийския университет. За провеждането на церемонията по връчването на стипендиите «Еврофутбол» преведе близо 3 000 лева.

Набраните до момента средства достигнаха 100 000 лева. Благодарение на първата кампания от проекта „Печелиш и помагаш” българският букмейкър и партньорите от ФПББ спомогнаха за това все повече деца в неравностойно положение да решат да повишават знанията си и да продължат образованието си в университет. Така реално през тази година броят на желаещите да кандидатстват за стипендии се увеличи с около 58 и те достигнаха до над 130.