Снимката е илюстративна 
Снимката е илюстративна  / iStock/Getty Images
В навечерието на Рождество Христово семейство в нужда ще получи бус с с хранителни продукти, напитки и подаръци. Благотворителната инициатива „Да подкрепим семейство в нужда“ се организира за четвърта поредна година от фондация MateKitchen и кулинарната платформа Mate Kitchen. 

„В предходните три издания на кампанията във фокуса на вниманието ни бяха многодетните семейства. Тази година, белязана от непосилно увеличение на цените, катаклизми и несигурност, нейният обхват се разширява и този път търсим семейство в нужда, без оглед на това дали и колко деца има“, коментира основателят и изпълнителен директор на Mate Kitchen Мила Кръстева. 

Тъй като много семейства отговарят на това изискване, от фондацията се обръщат за помощ към своята аудитория във Facebook и Instagram. Всеки, който познава такова семейство, може да разкаже за него в рамките на кампанията. Благодетелят ще бъде избран на лотариен принцип, след което от екипа на фондацията ще се свържат с него, за да им каже при кого и защо да доставят пълния бус с хранителни продукти. Специалната доставка ще пристигне до местоназначението си преди празниците, за да бъдат те малко по-спокойни, светли и изпълнени с надежда. 

„За 4 години нашата малка и лична инициатива прерасна в наистина голяма кампания, която вече организираме в партньорство с „Нетинфо“. Благодарение на широкия отзвук, който тази проява на добротворчество получи, зад нас и тази година застават едни от най-големите компании, които работят на българския пазар. Искам да изразя специални благодарности към благодетелите, без които това не би било възможно в такъв мащаб. Някои от тези компании ни подкрепят не за първи път. Няма как да бъда по-щастлива и признателна“, споделя Мила Кръстева.  

Както и в предишните три години, доставката ще бъде документирана, за да се избегнат всякакви опити за злоупотреби. 

Доброто ражда добро! Споделете, за да достигне до повече хора!