„Атлантис България Холдинг изгражда уникален зелен комплекс на метри от морето
„Атлантис България Холдинг изгражда уникален зелен комплекс на метри от морето / netinfo

През 2016 г. стартира строителството на „Residence Park" в Бургас - затворен жилищен комплекс на метри от морето, който ще се простира сред внушителни паркове и градини. Това е най-новият проект на „Атлантис България Холдинг" - една от най-големите и сигурни строителни и инвестиционни компании в страната. Тя успя да създаде устойчив инвестиционен климат в града и да превърне кв. Сарафово в едно от най-предпочитаните места за живеене в региона. Сега Residence Park обещава да се превърне в емблематичен за Бургас комплекс. Той е част от новия жилищен район Сарафово ЮГ - една модерна концепция за живот в града. Residence Park ще се строи на терен собственост на Холдинга, което е една причините за атрактивните цени на имотите в него - от 474 евро за кв. м.
За успешните проекти и за най-новата перла на Бургас, разказва Пламен Недялков - управляващ партньор на Атлантис България Холдинг и ръководител на отдел „Архитектура и дизайн". Сред отличителните му черти е способността да съчетава творчество и рационалност. Под негово ръководство Холдингът е създал повече от 10 успешни обекта, всеки от тях уникален сам по себе си.

Г-н Недялков, как успяхте да реализирате толкова успешни проекти на един труден пазар през последните години?

-От 1990 г. до сега „Атлантис България Холдинг" е една от най-сигурните строителни и инвестиционни компании в България. Това не е случайно. Проектите ни се реализират успешно, защото още от първия ден нашият екип от специалисти целенасочено работи всички обекти на компанията да бъдат построени качествено, с мисъл за клиента и неговото удобство. Използвайки многогодишното си ноу хау, ние се стараем да постигнем все повече, да внедряваме иновативни технологии и новаторски решения. Знанието и опита при нас вървят ръка за ръка с оригиналните идеи, съвременните методи в строителството и смелите архитектурни решения. Това превърна „Атлантис България Холдинг" в строително-инвестиционна компания, която се радва на висок престиж и доверие от страна на своите клиенти. Ние сме активен участник в развитието на пазара на недвижими имоти вече 25 години. Не случайно съсредоточихме и дейността си в кв. Сарафово, превръщайки го в един от елитните и привлекателни за инвестиции райони в Бургас. През последните 10 години холдингът построи повече от 6 комплекса с над 100 000 кв. м РЗП, като в същото време организира благоустройството и инфраструктурата в района, създавайки Сарафово ЮГ. Всяка година откриваме нови обекти. По-важното е, че с всеки нов обект ние поддържаме инфраструктурата, спомагаме за развитието на пазара, както и за благосъстоянието на района като цяло.

-Екип от колко хора стои зад реализирането на всички тези проекти?

-В структурите на „Атлантис България Холдинг" работят повече от 150 експерта в сферата на строителството, архитектурата, дизайна, обзавеждането. Холдингът управлява недвижими имоти, хотели, комплекси за развлечения, ресторанти, спа и фитнес център. Екипът ни предлага цялостно и комплексно обслужване и е винаги на разположение.

Атлантис България Холдинг" изгражда уникален зелен комплекс на метри от морето
netinfo
-Разкажете ни за следващия проект на „Атлантис България Холдинг"?

-През 2016 година започваме реализирането на един уникален за Югоизточна България проект отново в Бургас - Residence Park. Той ще бъде комплекс от затворен тип, разположен на 300 метра от плажната ивица, върху 9 500 кв. м. като 60% от тях ще са зелени площи.

-Къде точно ще се намира комплексът?

-Residence Park, както и досегашните ни проекти, e част от жилищния район Сарафово Юг и представлява една модерна концепция за комфортен и спокоен начин на живот. Вдъхновени от тази нова идея ние ще създадем не просто сграда, а цялостно жилищно пространство изпълнено със спокойствие и уют, място в пълен противовес с динамиката на забързаното ежедневие. Проектът е уникален, защото е резултат от изчистена съвременна функционална форма, трансформирана от съществуващата висока растителност. Цветовете и материалите на жилищната сграда са подбрани в съответствие с природните дадености на терена. Тя е съобразена и с вече реализираната в съседство сграда Residence, изградена със съвременни материали, светли тонове и окачена вентилируема фасада от HPL. Светлите тонове абсорбират светлината и оптично създават усещането за по-големи пространства на парковете, а структурата на материала на окачената фасада е тип „кестен", в съответствие с дървесните видове, които са разположени в границите на комплекса. Оригиналният архитектурен дизайн на Residence Park осигурява уникален силует с разнообразни елементи. Обемно-пространственото решение следва съвременните тенденции за фасадно оформление и е продиктувано от функционалното разпределение, внимателно подбрано и проектирано за всеки от отделните апартаменти.

-Какво отличава Residence Park в Сарафово Юг от стандартните жилищни сгради в Бургас?

-Непосредствената връзка с природата. Проектът е съчетание между модерно строителство и естествена растителност. Основната концепция е продиктувана от съществуващите ценни многогодишни дървета, които хармонично се преплитат в сградата, образувайки вътрешни градини и паркове. Те са зелените буфери между комфортните апартаменти и комуникационните алеи. Пешеходните зони и парковете с пейки и градини са ортогонална композиция от тревни площи и ритмично организирани декоративни елементи на градски дизайн.

-Може ли да говорим, че този жилищен комплекс от ново поколение ще промени облика на Сарафово и Бургас като цяло?

-Определено този проект ще промени разбирането на хората за жилищен комплекс. Това е мястото, където в симбиоза съществуват човек и природа, градска и естествена среда. Тук натовареното ежедневие отстъпва пред хармонията и балансирания начин на живот. Модерният жилищен район Сарафово Юг разполага с всичко нужно за пълноценен живот - ресторанти, кафенета, магазини, аптеки, банка, места за отдих и развлечения, плаж, велоалеи и удобен градски транспорт. В тази връзка „Атлантис България Холдинг" има изготвен проект и вертикална планировка за автобусна спирка, заедно с цялостна композиция за подход и маневри, тротоари, ел. захранване, осветление, озеленяване и отводняване. Подарихме този готов проект на община Бургас. Тя го включи в капиталовата си програма и ще го реализира, така че градският транспорт да достига до тази точка на Сарафово.

-Какви ще са цените на апартаментите в Residence Park?

-Апартаментите в комплекса ще се предлагат на изключително атрактивни цени, които започват от 474 Е/кв. м. до 550 Е/кв. м. Жилищният комплекс е насочен към купувачи с цел постоянно живеене или инвестиция. Цената е много ниска за такова луксозно строителство, защото инвестираме в собствен терен, закупен преди години. Това ни дава възможност за добро планиране на инвестицията и постигане на оптимално отношение между цена и качество.

Атлантис България Холдинг" изгражда уникален зелен комплекс на метри от морето
netinfo
-Кога клиентите Ви ще имат възможност да се запознаят в детайли с проекта?

-Преди дни открихме офис в Бургас на ул. „Сан Стефано" 97 срещу новата Централни автобусна спирка. Там всеки, който желае ще има възможност да получи подробна информация относно проекта, продажбата на апартаменти и възможностите за инвестиция. Нашият екип може да съдейства и с насочването към различни банкови институции относно кредитиране на една такава инвестиция от страна на купувачите. Информация може да бъде получена и в сайта ни www.residencepark.bg