/ / iStock/Getty Images
Първият учебен ден тази година съвпадна с християнския празник на мъдростта, вярата, любовта и надеждата. В случая, нашите надежди и упования се сбъднаха, с откриването на този прекрасен реновиран физкултурен салон, сподели преди началото на новата учебна година директорът на СУ „Максим Горки” Марияна Пенчева. Тази година 827 ученици ще се обучават в 34 паралелки.

първи учебен ден
netinfo


„Започва нова учебна година, с нови предизвикателства. Пожелавам Ви да бъдат положителни, защото усилията, които ще положите, ще имат резултати. Зарадвайте учителите и родителите си“, каза кметът Живко Тодоров пред ученици, учители и родители в Средно училище „М. Горки”. Догодина предстои да бъде ремонтиран дворът на учебното заведение, а след ремонтите в „Иван Вазов” и „Веселин Ханчев”, ще бъдат обновени сградите на ОУ „Самара” и СУ „Христо Ботев”.

първи учебен ден
netinfo


В обновена сграда започнаха новата учебна година в 13-то ОУ „Паисий Хилендарски”. По проект на благотворителна организация, учители, родители и ученици с общи усилия, са променили визията на сградата, коридорите, класните стаи. Проектът осигурява комфортна обстановка за децата, в която те се чувстват добре, учат се да бъдат по-добри един към друг, да се грижат и пазят направеното от самите тях.

първи учебен ден
netinfo


„Всички деца ни дават много любов. Те са искрени и много истински. Това ни поддържа и нас, техните учители”, сподели класният ръководител на 1”а” клас Гроздалина Иванова, която посрещна в светла и приветлива класна стая 23 първолаци и техните родители. В училището учат 263 ученика в 12 паралелки, информира директорът на училището Иво Радков, който пожела успех на децата, учителите и техните родители.

първи учебен ден
netinfo


„Искам да Ви честитя обновената учебна сграда и Ви желая както започвате с усмивка учебната година, така да я завършите. Да добиете знанията, от които имате нужда и които ще ви трябват в живота. Бъдете сериозни, ядосвайте по-малко учителите си. Радвайте се на новата сграда Само напред и бъдете успешни“, пожела кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който откри новата учебна година в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Иван П. Павлов". Директорът на училището д-р Камен Ябълкаров връчи на кмета грамота на признателност и благодарност за всичко, което е сторено за доброто на училището.

първи учебен ден
netinfo


За пръв път тази година учениците от Средно училище „Иван Вазов“ откриха учебната година на мемориала „Бранителите на Стара Загора“. На празника дойдоха Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности на Община Стара Загора, секретарят на Общината Делян Иванов, народният представител Радостин Танев, общински съветници, общественици, много граждани.
„Тази инициатива е нов момент, който ще бъде заимстван от много други училища. Какво по-важно от това на първия учебен ден да дадем най-доброто на най-подходящото място. Благодаря на родителите, че ни подкрепят“, каза ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

Възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ също започнаха учебната сграда в обновена сграда. Те се събраха на античната улица във форума „Августа Траяна“, за да си пожелаят още по-големи успехи през новата учебна година.

първи учебен ден
netinfo


Над 14  500 са учениците, които ще се обучават в старозагорските общински училища през новата учебна година. 1 415 старозагорски малчугани ще прекрачат за пръв път прага на училището, като 1 168 ще се обучават в общинските училища в град Стара Загора, а останалите в училищата по селата.