Капитанската битка изискваше спартанска сила и издръжливост
Капитанската битка изискваше спартанска сила и издръжливост / NOVA
Владислав и Чудомир се изправиха един срещу друг в Капитанска битка
Загубата в Териториалната битка нанесе тежък удар върху Жътварите, но най-сериозно падането им понесе Тодор. Шампионът по бразилско жиу жицу не спести критиките си към Ваня и Джералдин и темпото, с което двете подреждаха пъзела. При Рибарите сестрите Йоанна и Екатерина размишляваха, кого ще номинират мъжете от племето им, ако загубят някоя от Номинационните битки тази седмица.

Настроенията в отборите определиха избора на новите водачи – Владислав поведе жълтите, а с пълно единство Чудомир ще води сините тази седмица.

Капитанската битка изискваше спартанска сила и издръжливост. Двамата играчи увиснаха на дънер, държейки се с ръце и крака за него – Чудомир излезе на Арената с желанието да продължи победната серия на племето си, а Владислав да върне надеждата на своето, като занесе храна на останалите играчи.
 

Капитанската битка изискваше спартанска сила и издръжливост
NOVA

Най-големият враг и на двамата в това изпитание се оказа гравитацията, а по-голямата тежест на капитана на Рибарите не беше в негова полза.

Силното желание за победа водеше и капитаните, но стратегията им беше различна – Владислав често се движеше, а Чудомир изглеждаше като медитиращ исполин. Спортната злоба беше единственото, което караше Владислав да се държи за гредата, но крампи в мускулите не му позволиха да продължи напред.

Около 50 минути бяха нужни на капитана на Рибарите, за да победи жандармериста и по този начин да затвърди доминиращата позиция на племето си. Чудомир не се поколеба в избора на награда – той предпочете да вземе предимство за отбора в една от двете предстоящи Номинационни битки.

Какво изпитание предстои за племената, за да запазят целостта си?

Гледайте утре вечер от 21:00 ч. в „Игри на волята: България” по NOVA.