/ Gulliver/Getty Images
Учителката, подарила прочулите се по цял свят вълнени ръкавици, с които политикът Бърни Сандърс се топлеше по време на церемонията по встъпването в длъжност на новия президент на САЩ, започва масовото им производство съвместно с компания за плюшени мечета, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

Джен Елис каза, че е много развълнувана, защото "сама няма как да произведа 18 000 чифта ръкавици" - толкова хора са потърсили контакт с нея, за да си поръчат. Елис увери, че всеки пожелал ще си получи ръкавиците. Тя ще работи в партньорство с "Вермонт Теди Беър кампъни" за създаването на линия ръкавици, а част от приходите ще отиват за благотворителната организация "Мейк а уиш Вермонт".

Всеки иска да е с Бърни Сандърс - звезди го монтират в снимките си (ВИДЕО)

Елис е преподавателка в начално училище в щата Вермонт и в свободното си време плете ръкавици от рециклирана вълна. Тя подарява чифт от тях на сенатора демократ Бърни Сандърс, които той носи на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън.

Облеклото на Сандърс, който бе заложил на семпло зимно яке и вълнените ръкавици с един пръст на широки кафяво-бели ивици, дело на Елис, предизвика небивал интерес в социалните мрежи. Кадър на Сандърс, заснет от фотографа на АФП Брендън Смиалковски, мълниеносно се разпространи в мрежата. На фотографията Сандърс е седнал, с кръстосани ръце и крака и с фамозните си ръкавици. Снимката незабавно стана обект на многобройни фотомонтажи. Сандърс, който е на 79 г., беше положен ту върху Железния трон от сериала "Игра на тронове", ту седнал на пейка в компанията на Том Ханкс в култов ракурс от лентата"Форест Гъмп", както и в сцени от "Междузвездни войни" и сериала "Приятели".

Бърни Сандърс
Gulliver/Getty Images

Сенаторът, който бе кандидат за президентската номинация на демократите, набра за броени дни най-малко 1,8 милиона долара за благотворителност от продажба на стоки с този кадър от 20 януари.

Компанията "Вермонт Теди Беър", която произвежда плюшени мечета ръчна изработка за всякакви случаи, като има дори мече Бърни, се свързала с Елис и предложила партньорство.

"Джен ще работи ръка за ръка с всеки от нашите дизайнери, за да се гарантира, че дизайнът на ръкавиците Бърни в различни десени се произвежда така, че да покрива нейните стандарти за качество", увери вицепрезидентът на компанията Хейс Маккарти.

Всички говорят за ръкавиците на Бърни Сандърс след церемонията във Вашингтон (СНИМКИ)

Още не е известно кога ще се появят първите ръкавици, плод на това партньорство. желаещите да се сдобият с тях могат да изпратят имейл до сайта на компанията.

"Вермонт Теди Беър" са произвеждали специални мечета за набиране на средства за "Мейк а уиш Вермонт", неотдавна са отдали офиси на организацията срещу символичния наем от един долар на година, каза президентът на фондацията Джеймс Хатауей. Той уточни, че фондацията е загубила 250 000 долара приходи по време на пандемията. В изявление той отправи специални благодарности на "Вермонт Теди Беър", на Джен Елис и на Бърни Сандърс.
БТА