Жегите в Мексико изкараха хората по покривите
Жегите в Мексико изкараха хората по покривите / снимка: sxc.hu

Да спиш на покрива и да правиш кулички от лед в средата на стаята е нещо обичайно за жителите на Мексико. Летни температури от 48 градуса там не са изненада за местните.

До момента Министерството на здравеопазването е регистрирали осем жертви от топлинен удар в страната, причинен от дехидратация на организма. В някои части на Мексико семействата са започнали да спят върху покривите на къщите си, защото през нощта температурата там спада до 39 градуса. Хората се къпят, за да се охладят и след това качват матраците на покривите, където прекарват нощта. Това е начинът на населението да избяга от жегата, въпреки че "методът" не ги спасява от риска от претопляне, съобщава БГНЕС.

"Имам приятели, които стават на сън и без да искат падат от високият покрив, стигало се е дори до счупени кости", разказва местен жител. За да се избегнат инциденти някои заграждат покрива с дъски, а други си завързват единия крак за някоя греда, за да не "полетят "надолу. Много хора са започнали да поливат стените на къщите си със студена вода, за да разхладят въздуха.

Друга атракция, често срещана по улиците на Мексико, са сувенирите, които се продават на туристите, на които пише: "За да живееш в Мексико трябва да си луд, пиян или влюбен". А може би простода обиаш жегите?