/ Thinkstock/Getty Images
Учени разкриха защо хората имат склонност да се отдават на изповеди след секс - това е защото искаме да запазим партньора си за по-дълго време, пише в. "Метро".

Таблоидът цитира публикация в изданието "Личностна и социална психология". Учените провели два типа експерименти.

Най-разпространените заблуди за секса

В първите участниците, хетеросексуани двойки, били подложени на подсъзнателни сексуални или неутрални стимули. След това трябвало да си изберат храна, дрехи и място за любовна среща с друг участник. Но преди да се сдобият с предпочитанията си, на доброволците била показана сексуална или неутрална снимка, като способът бил подсъзнателен.

Ето защо мачовците не говорят след секс

двойка секс любов
Thinkstock/Getty Images

След това участниците били помолени да разкрият лична случка от живота си на непознат от противоположния пол в онлайн чат в интернет.

Специалистите установили ,че онези, които станали свидетели на повече фотоси от сексуален характер, били по-подробни в описването на лична случка на непознат. Което идва да покаже, че дори когато мислим за секс на подсъзнателно ниво, това ни кара да се изповядваме.

Учени съветват: Не правете секс пияни

При втория вид експерименти на участниците били показвани сексуална сцена от филм или неутрална с участие на котки. След това доброволците трябвало да споделят лице в лице с другите хора срамна случка от личния си живот. И отново лицата, станали свидетели на повече сексуални клипчета, задълбавали в повече подробности за унизителния инцидент.

Любимият цвят издава какви сте в леглото

Активирането на сексуалната система, дори мисловно, ни кара да се саморазкриваме. Това по инстинкт ни кара да се сближим с потенциалния партньор и да го запазим. По този начин се усилва взаимното доверие и се гарантират и бъдещи /сексуални/контакти. Учените са установили, че постсексуалните признания усилват половото желание.

Още секси теми:

Любимите пози в секса издават тайни за характера

Какво е секс по френски и има ли табута за французите?

Любимите секс пози на мъжете

Сексуалният темперамент според зодията
БТА