Гледали сме филми, в които има клонирани хора и за повечето то нас това е една забавна измислица. Но дали днес, в сферата на научната и технологичната революция, това не една вече реална възможност, която се осъществява в тайни лаборатории, далеч от очите на обикновения човек?

В множество конспиративни теории се твърди, че клонирането на хора вече далеч не е непозната материя за науката. Много от любителите на тези теории вече не се питат дали е възможно клонирането на човешки тела, а по-скоро усъвършенствала ли се е науката да клонира човешките души. Тъй като душата на човека не е нито физическа, нито пък се състои от някаква плътна материя, повечето любители на конспиративните теории вярват, че клонирането на човешката душа все още е химера.

клониране
ThinkStock/Getty Images

Възможно ли е човешките чувства и емоции по някакъв начин да се копират върху друг носител и да се клонират в друго тяло?

Още една стъпка към възможността за клониране на хора

Някои вярват, че клонирането на човешката душа се осъществява чрез извличане на чувствата, емоциите и спомените на миниатюрен чип, който по-късно се прикрепя към клонинг. А клонингът свободно започва да оперира с човешкото съзнание.

Все едно това е един роботизиран индивид, който обаче свободно използва емоции, чувства и спомени на реално съществуващ човек.

Учени се опитват да създадат зародиши от човешки и животински клетки

Дали всичко това е възможно и дали вече не се прави някъде, в някоя тайна лаборатория по света?

лаборатория
ThinkStock/Getty Images

И още:

Какво става с душата и с тялото на човека след смъртта?

Нова крачка към отглеждането на човешки органи в тялото на животно

Британските учени могат да клонират стволови клетки от починали хора

Борбата срещу смъртта е обречена

Великобритания разреши експерименти на зачеване от трима родители

Отгледаха човешки ембрион извън утробата

Учени получиха разрешение за спорна технология за редактиране на човешки гени

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук