/ NOVA
При равен брой гласове капитанът на Жътварите сам реши да излезе на Арената в битка за оцеляване
Сила, бързи реакции, тактика, ловкост – това се изискваше от племената, за да се превърнат в победители във втората Номинационна битка за седмицата. Срещата им на Арената изглеждаше на живот и смърт, a в изпитанието, пред което се изправиха, те търкаляха метална топка по примера на свещения скарабей. Беше необходимо  да я изтеглят до собствената си врата максимален брой пъти, без да бъдат спрени от противника. Предимството, което Чудомир спечели за Рибарите в Капитанската битка, беше първата точка.

Заради численото превъзходство синия отбор се наложи да определи един състезател, който няма да се включи в Номинационната битка. Племето се спря на Екатерина, а изборът предизвика недоволство у ски инструкторката. Жътварите също не одобриха решението и последваха обвинения за липса на спортсменство и желание за победа на всяка цена. При това разпределение на силите, шансът за успех при Жътварите се криеше в по-хитра стратегия.  

Тодор изтегли късата клечка и отива на елиминация в „Игри на волята: България”

Последваха редица ожесточени и много оспорвани схватки, а огромното желание за победа на Жътварите донесе контузии за Любо и капитана Владислав. Въпреки изключителната мотивацията за излизане от порочната серия от загуби на жълтото племе, решителният сблъсък отреди победа за Рибарите. По този начин те спечелиха 8 поредна битка и затвърдиха надмощието си за втора седмица подред.

NOVA

Номинационният съвет се превърна в емоционален момент за обезверените Жътвари. Преди да започне гласуването капитанът Владислав призова съотборниците си да дадат вота си за него. Решението му беше провокирано от мисълта за бъдещето на племето и кой ще бъде най-добрият подход, въпреки трудната ситуация. Въпреки призива си, той събра три гласа, колкото получи и Вайс. Капитанът пренебрегна егото си и взе категорично решение той да се изправи срещу Тодор в утрешната битка за оцеляване.

Кой от двамата ще се завърне? Гледайте в петък от 21:00 ч. в „Игри на волята: България” по NOVA.