/ Thinkstock/Getty Images
Рускиня с най-дългите крака и китайка с най-дългата мигла в света фигурират в новото издание на Книгата на рекордите на Гинес, което от днес е на книжния пазар, пишат в. "Дейли експрес" и "Дейли мирър". Сред новите попълнения в прочутата книга буквално се откроява рускинята Екатерина Лисина.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ОЛГА КУРИЛЕНКО - КРАСАВИЦАТА С БАДЕМОВИ ОЧИ И БЕЗКРАЙНИ КРАКА
 
Тя е вписана в изданието с два рекорда - като жената с най-дългите крака (132 сантиметра) и като най-високата моделка в света (205 сантиметра).

Най-високата рускиня претендира, че има най-дългите крака в света (СНИМКИ)

"Чувствам се прекрасно, че фигурирам в Книгата на рекордите на Гинес не с едно, а с две постижения. Съжалявам само, че не кандидатствах по-рано", споделя 29-годишната Лисина.

Бившата баскетболистка казва още, че у дома винаги се е чувствала удобно с ръста си, заобиколена от високи баща, майка и брат. В училище обаче Екатерина е била обект на тормоз заради високия си ръст.

Запознайте се с най-високото 8-годишно момче в света (СНИМКИ)

Сред рекордьорите, включени в новото издание, е и американецът Джим Арингтън, който на 85 години е най-възрастният професионален бодибилдър в света. Спортът е здраве...дори на 91 години (ВИДЕО)

Джим се занимава с бодибилдинг от 15-годишен, участвал е в 62 състезания, печелил е 16 от тях и въпреки възрастта си не смята да захвърля тежестите. Китайката Ю Цзянся от Чанджоу, провинция Дзянсу, е вписана в Книгата на рекордите на Гинес като жената с най-дълга мигла в света - на левия клепач с внушителната дължина 12,40 сантиметра.

Животните също намират достойно място в Книгата на рекордите на Гинес. Сред новите космати рекордьори са котараците Сигнус и Арктурус Алдебаран. Сигнус е притежател на рекорда за най-дълга опашка на жива домашна котка - 44,66 сантиметра.

Арктурус Алдебаран фигурира в изданието като най-високата жива домашна котка в света - 48,4 сантиметра. От Книгата на рекордите на Гинес, издадена за първи път през 1955 г., са продадени над 138 милиона копия по света в над 100 страни. Прочутото томче е превеждано на повече от 20 езика.

Вижте Самсон - най-големият котарак в Ню Йорк (СНИМКИ/ВИДЕО)

БТА