Тъжната съдба на американката с най-дългите крака (СНИМКИ и ВИДЕО)
Тъжната съдба на американката с най-дългите крака (СНИМКИ и ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

Лорън Уилямс може и да има най-дългите крака в Америка, будещи завист сред приятелките й, но животът не винаги е лесен за млада жена с подобни дадености, пише в. "Дейли експрес".

Запознайте се и с жената с най-дългите крака в Китай (ВИДЕО)

Краката на 25-годишната Лорън Уилямс от Тексас са дълги внушителните 124,46 сантиметра. Дългокраката американка признава, че природната й даденост й е помогнала за кариера в модния бизнес и за волейболни успехи в ученическите години, но има и своите неудобства. Сред тях са ограничената възможност за избор на дрехи и дългите полети със самолет.

"Израснах по-бързо от това, за което бях готова. Още преди гимназията ръстът ми беше 183 сантиметра, а впоследствие израснах с още няколко. Постоянно ми викаха "жираф". Дългите крака са удобство, ако играеш волейбол - винаги бях първият избор на треньорите.

Ако обаче искаш да влезеш в магазин и да си тръгнеш с дреха, която ти пасва идеално, в случаи като моя подобно нещо рядко се случва. Повечето дрехи се правят за хора със стандартни мерки.

Дългото пътуване със самолет също е мъчително, тъй като повечето авиокомпании се опитват да вместят повече хора в полета и пространството е ограничено", разказва Лорън Уилямс.

Младата жена споделя, че дългите крака са й помогнали да пробие в модния бизнес. "Всички знаеха коя съм", казва тя. Уилямс рекламира основно фитнес облекло и бански, тъй като акцентират върху издължената фигура.

Най-дългокраката жена в Америка обаче изостава от световната рекордьорка - рускинята Светлана Панкратова, която фигурира в Книгата на Гинес с дългите си 132 сантиметра крака.

Източник: БТА