момчета
момчета / Thinkstock/Getty Images
Ученик от Индия с ръст над 183 сантиметра е най-високото 8-годишно момче в света, съобщи в. "Дейли мирър".

Красавица, висока 195 см, е жената с над-дългите крака в САЩ (СНИМКИ)

Каран Сингх от Мератх е рекордьор от самото си раждане, когато влезе в Книгата на рекорди на Гинес едновременно като бебето с най-голямо тегло и дължина.
Баща му Санджай, който е на 41 години, се надява синът му отново да бъде забелязан.

"Когато Каран се роди, той тежеше 7,8 килограма и беше дълъг над 63 сантиметра. С това мигновено бе вписан в книгата за рекорди. След това, когато беше на 5 години, той постигна рекорда за най-високо малко дете. Сега той е 8-годишен и искам отново да го запиша в Книгата на рекорди на Гинес", каза той.

Тъжната съдба на американката с най-дългите крака (СНИМКИ и ВИДЕО)

Изглежда Каран дължи необикновения си ръст на майка си, която е обявена за най-високата жена в Индия със забележителните почти 214 сантиметра. Съществува вероятността и двамата да имат излишък от хормона на растежа.
"Водим Каран на ендокринолог редовно. Досега тестовете не са показали някакви проблеми и всичко е нормално. Каран е силен и няма вътрешни проблеми", каза баща му.

Вижте кои са най-високите хора в света

Въпреки че се издига над съучениците си, Каран съумява да прави всичко, което и те правят.

"След като си напиша домашните, играя с приятелите си и после играя баскетбол с майка ми. Тя започна да ме учи, откакто бях 5-годишен и искам да играя като нея. Но също така харесвам науката", каза Каран.
Семейството привлича вниманието на много хора, когато излезе заедно, но по думите им основният им проблем е да си намират дрехи и обувки. Майката на детето си спомни, че когато се родил синът ѝ, трябвало да го облича в дрехи за 6-месечно бебе.

Ето къде живеят най-високите и най-ниските хора на планетата

"Харесва ми, че съм висок и майка ми също. Искам да я надмина и да накарам родителите си да се гордеят с мен", каза момчето.

То добави, че ако трябва да избира между това да стане доктор и баскетболист, ще избере спорта.
БТА