В своята еволюция хората са се изхранвали с най-различни неща - корени, насекоми, треви, влечуги. Днес сме свикнали да ядем красиво изглеждащи ястия. Но в света има места, където хората похапват такива неща, каквито вероятно не бихте вкусили никога в живота си или само в случай че сте застрашени от гладна смърт. Това, което в България е синоним на гнусно и отвратително ядене, в други държави си е съвсем нормално.

Вижте най-шокиращите храни в света

По време на воини и изключителна бедност хората е трябвало да ядат плъхове, за да оцелеят. Но те се консумират и днес в много страни по света. Виетнам, Малави и Кения са едни от страните, в които се консумират плъхове. Могат да бъдат сготвени по много начини, като например пържени, мариновани и сушени.

Мравките се считат за деликатес в Колумбия и се продават препечени и осолени по улиците или в някои магазини. Хората също така ги ядат и със сос. Въпреки че това се счита за деликатес, ако решите да го опитате, по-добре се пригответе за нещо доста хрупкаво и твърдо.

Топ 10 на забранените храни по света

Змийското вино е алкохолна напитка, която е много популярна в някои части на Азия и по-специално в Китай. Приготвя се със змия и оризово вино. Някои змии са отровни, но етанолът във виното го прави безопасно за пиене. В традиционната китайска медицина се казва, че тази напитка лекува и дава нов живот на този, който я пие.

Тарантулите се считат за деликатес в Камбоджа. Някои ядат това, от което други се страхуват. Могат да бъдат сервирани на грил, пържени или на пръчка Всъщност доста паяци се пържат и ядат в Камбоджа.

Най-миризливите храни в света

Супа „Птиче гнездо" е едно от най-скъпите ястия в целия свят. Тя се прави от птиче гнездо. Това ястие може да бъде опитано в Китай и само гнездото може да струва около 2 000 долара за килограм.

Casu Marzu е ферментирало овче сирене. Онова, което прави това сирене различно е наличието на живи личинки. Те са там, защото сиренето се оставя на открито, докато не го нападнат много мушици, които да снесат яйцата си в него. Това сирене е популярно в някои райони на Италия и по-специално в Сардиния.

Вижте още във видеото.