/ ThinkStock/Getty Images
Стана известно името на колекционера от Виетнам, който стана новият собственик на най-голямата бутилка уиски в света, съобщи The Guardian. Нгуен Дин Туан закупи 311-литрова бутилка Macallan, пълна с 32-годишен сингъл малц.

Той я купи през 2022 г. по време на търг в Единбург за 1,1 милиона паунда. Бутилката с височина 1,8 метра беше вписана в Книгата на рекордите на Гинес в края на август 2023 г. като най-голямата в света, като в същото време беше назовано и името на колекционера.

Виетнамският милионер наскоро премести рекордното уиски в град Хо Ши Мин, където се съхранява цялата му колекция от спиртни напитки, оценена на около £150 милиона. Бизнесменът колекционира редки уискита и коняци от няколко десетилетия и притежава едни от най-ценните екземпляри в света. Освен най-голямата бутилка уиски, той притежава най-голямата бутилка коняк и най-старата бутилка уиски, която е на около 150 години.

По-рано беше съобщено, че жителка на Обединеното кралство даде за оценка три бутилки уиски, принадлежащи на дядо й, и разбра, че ще забогатее. Експерт оцени цената на три бутилки на 15 хиляди паунда. 
БГНЕС