/ Gulliver/Getty Images
Голяма чест за Дейвид Бекъм - негова статуя вече ще посреща гостите пред стадиона на бившия му отбор Лос Анджелис Галакси. Тя показва футболиста в момент на едно от марковите му центрирания.

Gulliver/Getty Images

Самият англичанин присъства на откриването и бе видимо доволен от резултата. А самата статуя се очакваше с огромно нетърпение от феновете, които през последните години видяха някои наистина несполучливи статуи на спортни звезди. При Бекъм обаче всичко бе изпипано до последния детайл.

Gulliver/Getty Images

Няколко дни по-рано футболистът изпита истински кошмар, виждайки за първи път своята статуя. В случая обаче ставаше дума за гениално направена скрита камера в основата, на която бе добрият приятел на Бекъм и водещ на популярно вечерно шоу Джеймс Кордън.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you @j_corden and @lagalaxy for an amazing night with friends and family ❤️

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on


Той и екипът му се възползваха от факта, че футболистът не бе виждал финалната версия на статуята. Кордън въвлече в пъкления си план и хората от клуба, за да изглежда всичко максимално достоверно. Именно те уж организираха специално събитие няколко дни преди официалното откриване, на което самият Бекъм да има шанса за първи път да види своята статуя.

Наети са дори актьори, които да се преструват на фенове, но всъщност целят само да подразнят футболиста. Така един от тях го поздравява за отличната му кариера в Манчестър Сити и го нарича Дейв.
 
А тя беше, меко казано, ужасна - издължено лице, огромни задни части и непропорционално дълги ръце бяха само част от проблемите в "статуята".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The prank statue before #BeckhamStatue. @latelateshow x @davidbeckham 📸 @terencepatrick

A post shared by LA Galaxy (@lagalaxy) on


Бекъм реагира хладнокръвно, запазва доброто си възпитание, но все пак е категоричен, че тази статуя няма как да бъде представена пред феновете. Той ясно дава да се разбере, че "това нещо" е засрамващо и няма как да се покаже пред хората. "Ще дойдат родителите ми, жена ми, децата ми, не може да гледат това", загрижен е Бекъм. В този момент един от хората на Кордън умишлено бута статуята и тя се чупи.
 
И всъщност всичко се оказа само шега! Вижте видеото!