/ iStock/Getty Images
Мъжете се ориентират по-добре от жените по карти не заради разлики в мозъка, а заради игрите, с които са се забавлявали като деца, пише в. "Дейли мейл".

Пет неща, в които жените са по-добри от мъжете (ВИДЕО)
 
Конструкторите „Лего” и видео игрите помагат на момчетата да мислят различно от момичетата, които предпочитат кукли. Четенето на карта е свързано с пространствени умения, а те се развиват в играта с конструктори.
 
Разликата в ориентирането по карта при мъжете и жените е проява на "малка биологическа разлика в началото, която се е увеличила от цяла гама различен опит", каза Джина Рипон, професор по когнитивна образна диагностика от университета "Астън" в Бирмингам. Тя е убедена, че стереотипът с картите трябва да бъде осъвременен.

Един от пет души по света смята, че жените са по-нисши от мъжете
 
"Пространствените умения съвсем не са златен стандарт в доказателство, че разликите в наклонностите между мъжете и жените се дължат на различната биология. Те дават изчерпателен материал за изследване на силата на околния свят за оформяне на такива умения", казва тя.

via GIPHY

Миналата година изследване показа, че жените от държави, в които се правят усилия за равенство на работното място, като Великобритания, Австралия и САЩ, се ориентират по-добре от посестримите им в общества, където тяхната роля е по-традиционна.

И още по темата кой в какво е по-добър:

Жените са по-добри шофьори във всяко отношение

Мъжете са по-добри началници от жените

В какво мъжете са по-добри от жените

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА