Мъжете едва ли ще го признаят, но жените наистина притежават суперсили. Това е научно доказано. Ето кои са те:

Жените имат по-силна имунна система

Според учените от университета в Гент допълнителната Х-хромозома означава, че жените имат повече рибонуклеинова киселина, която укрепва имунната система и потиска растежа на рака. В друго проучване, д-р Мая Салех открива, че естрогенът предотвратява създаването на ензим, който пречи на възпалителния процес. Тя предполага, че това може да е причината жените да живеят по-дълго от мъжете.

жена
ThinkStock/Getty Images

Жените веднага разбират кога им изневеряват

Жените имат способността да разберат дали мъжете изневеряват и то само от един поглед. Когато учени от австралийски университет казват на 34 жени да разгледат снимки на десетки различни мъже и да установят кои от тях изневеряват, 62% от тях успяват.

изневяра
ThinkStock/Getty Images

Жените различават повече цветове

Жените виждат разликите в цветовете далеч по-добре от мъжете, смята ученият Израел Абрамов. Изследвайки човешкото зрение близо половин век, Абрамов установява, че докато мъжете виждат по-добре как обектите се движат, жените могат по-добре да идентифицират различията между различните нюанси. Има и група жени, известни като "тетрахромати", които имат способността да възприемат 100 милиона различни цвята, защото притежават четири вида конуси в ретината, вместо три.

Половите стереотипи от миналото може да ви изненадат (ВИДЕО)

Жените „подушват“ опасността

Всеизвестен факт е, че жените имат изключително силни защитни реакции, когато станат майки. Учени са открили, че това усещане им е вродено. През 2012 г., изследователи от университета в Киото Нобуо Масатака са тествали способността на 60 жени да открият змии, скрити на снимки. Изследванията показват, че жените са идентифицирали змиите по-бързо дни след овулацията.

Учените са предположили, че повишените нива на прогестерон, заедно с хормони като кортизол и естрадиол, могат играят ключова роля за повишаване на тревожността на жената и способностите за откриване на опасност.

Уникален експеримент разкрива кой е по-умен – мъжът или жената

Жените могат да вършат няколко неща наведнъж

През 2013 г. екип от британски психолози са провели два експеримента. Те помолили мъже и жени да изпълнят различни задачи на компютър, като например броене и разпознаване на форми. Докато и двете групи са успели да изпълнят всяка задача, жените са успели по-бързо, тъй като са правили всичко почти едновременно.

След това двете групи трябвало да намерят ресторанти на карта и и изгубени ключове в полето, изобразени на снимка, докато отговарят на някои прости математически въпроси и разговарят по телефона. Всичко това за осем минути. В този експеримент учените открили, че жените са далеч по-методични и организирани от мъжете.

И още:

Още от Бронзовата епоха: жената си търси мъж, а не обратното

Мъжете или жените са по-чувствителни на болка?

Разкриха кои са най-привлекателните мъжки и женски качества

Разменени роли в семейството? Не, благодаря (ВИДЕО)

Жените не са това, което бяха. Мъжете също

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук